Geplaatst op Geef een reactie

Aanleg van een voorgevormde vijver.

Het aanleggen van een voorgevormde vijver kan soms een echte uitdaging zijn. Om het makkelijker te maken hebben we een uitleg gemaakt. In vijf stappen heb je een voorgevormde vijver geplaatst!

 

Stap 1: Markeer de omtrek.

Plaats de gekozen vijver op de gewenste plaats en markeer de omtrek van de vijver met paaltjes. Het diepere, naar binnen gelegen deel teken je op de grond af.

Stap 2: Graaf de vorm uit.

Begin met het uitgraven van het diepste gedeelte en breng de moerraszone in model. Het gat voor de vijver moet circa 10 centimeter breder en dieper zijn dan de eigenlijke vijvervorm. Verwijder stenen en wortels uit het gat en breng een 10 centimeter dikke zandlaag aan in het gat.

Stap 3: Plaats de vijver waterpas.

Plaats de vijver in het vat en stel deze waterpas. Gebruik hierbij een lat die je overdwars over de vijver plaatst. Voor het inspoelen moet de vijver voor 1/3 gevuld zijn met water.

Stap 4: Spoel de vijver in.

Nadat de vijver is uitgelijnd, vul de ruimte tussen het gat en de vijverschaal met scherp zand. Spoel daarna met behulp van een tuinslang, veel water hierin. Zo voorkom je dat de vijver wegzakt.

Stap 5: Vul de vijver.

Breng eerst de planten aan en vul daarna de vijver. Hierna kun je gaan genieten van je vijver!

Hulp nodig?

We begrijpen dat het lastig kan zijn om een vijver aan te leggen. Mocht het ondanks deze uitleg niet lukken, of heb je vragen, neem dan contact met ons op. Wij geven graag advies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *