TopBuxus mottenval met lokstof

29,90 incl. btw

Last van buxusmot of buxusrups? Bestrijd deze met de Topbuxus mottenval met lokstof! Veilig voor de mens en handig in gebruik. Geniet weer van de buxus!

Artikelnummer: 8719324799966 Categorie: Tags: , , , , ,

Beschrijving

Mottenval met lokstof voor 100 dagen.

De buxusmot is een beestje dat sinds 2006 in Europa voorkomt en flink wat schade kan aanrichten in de tuin. Doordat er eitjes worden gelegd komen er buxus rupsen. Doordat de buxus een feestmaal is,  wordt deze binnen de korst mogelijke tijd helemaal kaal gevreten. Door een mottenval te plaatsen worden de mannelijke motten gevangen en stopt de voortplanting.

De val wordt geleverd met twee patronen lokstof. Elk patroon is goed voor 100 dagen. Daardoor is de val direct te gebruiken en voldoende voor één seizoen.

Eigenschappen

Inhoud Buxusval
Bijgeleverd 2 patronen

Wanneer wordt de mottenval gebruikt?

Aan het begin van het seizoen, zo begin april, verdeel je de inhoud van één spuit over de korfjes. De korfjes moeten vervolgens in de val worden geplaatst. Het andere spuitje moet bewaard worden op een donkere en vorstvrije plaats.

Halverwege het seizoen, wat omstreekt half juli is, is de eerste dosis lokstof uitgewerkt. De inhoud van het tweede spuitje wordt weer over de korfjes verdeeld en terug geplaatst in de val. Daardoor geniet de buxus van langdurige bescherming. Doordat de val gemakkelijk te monitoren is, weet je precies wanneer je over moet schakelen op biologische bestrijding.

Meer info over de buxusmot? Bekijk hier de zeven vragen en antwoorden over de mot en rups!

Bekijk ook onze andere buxus producten!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “TopBuxus mottenval met lokstof” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handig mee te bestellen…